Ηλιακά συστήματα

 

ΑΦΟΙ ΑΓΓΕΛΑΚΗ  Ο.Ε.
Τεχνική Εταιρεία Συντήρησης, Επισκευής, Θέρμανσης και Κλιματισμού Χανιά


 

Ηλιακά Συστήματα

Τα ηλιακά θερμικά συστήματα είναι εγκαταστάσεις που απορροφώντας την ηλιακή ακτινοβολία την μετατρέπουν σε θερμική ενέργεια. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται ηλιοθερμία και οι εγκατάστασεις που περιλαμβάνουν ηλιακά συστήματα αποκαλούνται ηλιοθερμικές εγκαταστάσεις.

Οι ηλιοθερμικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης τόσο σε μεγάλα κτήρια κατοικίας όσο και σε επαγγελματικά κτήρια με υψηλές ανάγκες για ζεστά νερά (ξενοδοχεία και διάφορες βιομηχανικές δραστηριότητες). Τα τελευταία όμως χρόνια, λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους ,τα ηλιοθερμικά συστήματα χρησιμοποιούνται σε πολλές περιπτώσεις και για την υποβοήθηση εγκαταστάσεων θέρμανσης κτηρίων καθώς και την θέρμανση πισίνας ή κολυμβητηρίων (ηλιακή θέρμανση) .

Η απλούστερη μορφή ηλιοθερμικού συστήματος είναι ο γνωστός σε όλους μας ηλιακός θερμοσίφωνας που εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιείται κυρίως σε κτήρια κατοικίας για την παραγωγή ζεστού νερού .

Οι ηλιοθερμικές εγκαταστάσεις διαφέρουν σημαντικά από τους απλούς ηλιακούς θερμοσίφωνες καθώς πρόκειται για κεντρικά συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας σε αντίθεση με τον απλό ηλιακό που αποτελεί ένα τοπικό ατομικό σύστημα φυσικής κυκλοφορίας κατάλληλο κυρίως για μικρές και μεσαίες κατοικίες και επαγγελματικές εγκαταστάσεις χωρίς μεγάλες θερμικές ανάγκες.

 

Ηλιακά Συστήματα Ξενοδοχειακών Μονάδων

Η εταιρεία μας προσφέρει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών και προϊόντων που αφορούν ηλιακά – ηλιοθερμικά συστήματα τόσο για παραγωγή ζεστού νερού σε επαγγεματικά κτήρια (ξενοδοχείο, βιομηχανία κ.λ.π) και κτήρια κατοικίας όσο και την υποβοήθηση στην θέρμανση κτιρίου ή πισίνας (ηλιακή θέρμανση), το οποίο περιλαμβάνει την συντήρηση και επισκευή καθώς και εφαρμογή της εγκατάστασης, την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού (ηλιακοί συλλέκτες, μπόιλερ, δοχεία, αυτοματισμοί ελέγχου κ.λ.π) καθώς και την πλήρη εγκατάσταση την ρύθμιση και την θέση λειτουργία.

Η εταιρία έχει υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια αρκετές συντηρήσεις  ηλιοθερμικών εγκαταστάσεων σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους τα οποία αφενός διακρίνονται από την ποιότητα και την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία τους και αφετέρου διασφαλίζουν την μέγιστη οικονομία ενεργειακών πόρων.